A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: Function mcrypt_get_iv_size() is deprecated

Filename: libraries/Encrypt.php

Line Number: 320

A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: Function mcrypt_create_iv() is deprecated

Filename: libraries/Encrypt.php

Line Number: 321

A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: Function mcrypt_encrypt() is deprecated

Filename: libraries/Encrypt.php

Line Number: 322

kip&co |

Protestmars tegen sluiting ziekenhuisartikel uit PZC online zaterdag 31 januari 2009

Inwoners Walcheren tegen sluiting ziekenhuis

VLISSINGEN (ANP) - Ongeveer 3500 mensen hebben zaterdag in Vlissingen meegelopen in een protestoptocht tegen de sluiting van het ziekenhuis in die stad. De organisatie bood de bestuurders van het ziekenhuis een petitie aan.

De betogers zijn tegen de voorgenomen fusie met het ziekenhuis in Goes, omdat dat volgens hen te ver weg is. Zeker in de zomer, als de wegen vol zijn met auto's van toeristen, zal het volgens de demonstranten te lang duren voordat inwoners van Walcheren het ziekenhuis in Goes kunnen bereiken.

Het overhandigen van de petitie aan het bestuur gebeurde achter gesloten deuren. Het bestuur van het ziekenhuis Walcheren wilde ook niet reageren op de protestmars. De organisator was tevreden.

Bij de Zeeuwse ziekenhuizen heerst al lange tijd onrust over de toekomst. Door gebrek aan klandizie hebben de ziekenhuizen financiële problemen. Een onderzoekscommissie heeft voorgesteld om alle ziekenhuizen te sluiten en alleen het Oosterschelde Ziekenhuis in Goes open te houden. Het Vlissingse ziekenhuis zou dan fuseren met dat van Goes. Inmiddels is duidelijk dat ook het ziekenhuis in Terneuzen blijft bestaan.

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) beslist naar verwachting binnen enkele weken over het fusieverzoek van de ziekenhuizen in Vlissingen en Goes.

Daarnaast hebben particuliere bedrijven belangstelling getoond om ziekenhuizen te runnen in de provincie.

artikel uit De Vlissingse Bode woensdag 11 februari 2009